Ле Пен: Макронов табор готово потпуно уништен

Танјуг
Ле Пен: Макронов табор готово потпуно уништен

ПАРИЗ - Лидер француског Националног окупљања (RN) Марин Ле Пен рекла је синоћ, након излазних анкета, према којима је RN освојио око 34 одсто гласова у првом кругу ванредних парламентарних избора у Француској, да је "табор предсједника Емануела Макрона готово потпуно уништен".

Она је позвала на апсолутну већину у другом кругу избора како би њена странка могла "поправити Француску и поново успоставити јединство", преноси Франс 24.

Ле Пен је истакла да је француски народ показао у првом кругу избора да жели да се оконча владавина Емануела Макрона која је трајала седам година.

Ле Пен је рекла на страначком скупу у граду Енен-Бомон на истоку Француске да Национално окупљање још није побиједило и да ће други круг бити пресудан.

-… потребна нам је апсолутна већина како би (предсједника RN) Жордана Барделу, за осам дана, Емануел Макрон могао да именује за премијера -  навела је Ле Пен.

Странка крајње деснице Национално окупљање води у првом кругу парламентарних избора у Француској, који је одржан данас, са око 34 одсто подршке бирача, показују излазне анкете четири агенције за испитивање јавног мњења - Ипсоса, Ифопа, ОпинионВеја и Елабеа.

Према анкетама, љевичарска коалиција Нови народни фронт освојила је 29 одсто гласова, а центристичка коалиција Заједно, којој припада и странка француског предсједника Емануела Макрона, од 20,5 одсто до 23 одсто, пренио је Ројтерс.

Други круг парламентарних избора биће одржан 7. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана