Лавров: Запад бесрамно затрпава договор о извозу житарица

Срна
Лавров: Запад бесрамно затрпава договор о извозу житарица

ЊУ ДЕЛХИ - Запад бесрамно закопава споразум о извозу житарица који је покренуо генерални секретар УН Антонио Гутерес, рекао је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Запад бесрамно затрпава познату хуманитарну иницијативу генералног секретара УН", нагласио је Лавров у свом говору на самиту шефова дипломатија Групе 20 /Г20/ у Њу Делхију.

Према његовим ријечима, извоз руских пољоприврердних производа широм свијета је отежан без обзира на то колико ЕУ покушава све да убиједи да је ситуација другачија.

Он је истакао да огроман дио испоруке жита из Украјине одлази по веома ниским цијенама за сточну храну у ЕУ, а не најсиромашнијим државама. Лавров напомиње и да су велике количине руског ђубрива, посебно за Африку, и даље блокиране у европским лукама.

Током свог говора, Лавров је упутио и извињење индијском предсједништву Г20 и колегама из земаља на југу због понашања великог броја западних делегација које су "рад на дневном реду Г20 претворили у фарсу настојећи да одговорност за неуспјехе у економској политици пренесу на друге, посебно Русију".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана