Лавров у Њујорку, учествоваће у дебатама СБ УН о Блиском истоку и Украјини

Танјуг
Лавров у Њујорку, учествоваће у дебатама СБ УН о Блиском истоку и Украјини

МОСКВА - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров допутовао је у Њујорк, гдје ће учествовати у дебатама Савјета безбједности УН о ситуацији на Блиском истоку и у Украјини, преносе руски медији.

Очекује се да ће посјета Лаврова УН трајати до 24. јануара.

Лавров ће учествовати у кварталним отвореним дебатама Савјета безбједности УН о ситуацији на Блиском истоку, укључујући палестинско питање, као и на састанку Савјета безбједности о Украјини који је иницирала Русија, јавља РИА Новости.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је раније да се очекује да ће на дебати о Блиском истоку бити настављени разговори о начинима изласка из актуелне кризе у зони палестинско-израелског сукоба.

-Што се тиче расправе о питању Украјине, сматрамо да је ово добра прилика да још једном свјетској заједници на високом нивоу УН пренесемо став Русије, укључујући и онај о политичко-дипломатским средствима за рјешавање кризе, узимајући у обзир легитимне руске интересе у области безбједности- навела је Захарова.

Замјеник министра спољних послова Русија Сергеј Рјабков изјавио је да Лавров не планира никакве контакте са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, преноси Интерфакс.

Лавров је посљедњи пут посетио Њујорк у септембру прошле године, када је  учествовао на засједању Генералне скупштине УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана