Лавров стигао у Њујорк, више од 700.000 људи пратио лет уживо

ГС
Лавров стигао у Њујорк, више од 700.000 људи пратио лет уживо

Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров стигао је у Њујорк гдје ће данас и сутра учествовати на сједницама Савјета безбједности УН-а, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Сергеј Лавров је стигао у Њујорк. Сутра ће се одржати сједница Савјета безбједности УН-а којом он предсједава - написала је на свом Телеграм каналу.

Захарова је објавила да је више од 700.000 људи пратило лет Лаврова у САД користећи "Flightradar". Очекује се да ће се Лавров данас састати с главним секретаром УН-а Антониом Гутерешом. Раније је стални представник Русије при УН-у Василиј Небензја рекао да Русија има доста тема за разговор, преноси Аваз.

Могућ састанак Лаврова и Блинкена

Лавров је позвао највише дипломате неколико земаља, укључујући америчког шефа дипломатије Ентонија Блинкена, да учествују на сједницама Савјета безбједности УН-а којима предсједава Русија.

Међутим, није сигурно хоће ли се Лавров и Блинкен у УН-у састати. Лавров тврди да је Москва спремна размотрити сусрет с Блинкеном и да не одбија озбиљне приједлоге америчке стране за дијалог. Прије доласка руског изасланства у Њујорк, замјеник руског министра Сергеј Рјабков казао је да још не постоје планови за такав састанак, пише ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана