Лавров са шефом дипломатије Саудијске Арабије разговарао о сарадњи у ОПЕК плус

Танјуг
Лавров са шефом дипломатије Саудијске Арабије разговарао о сарадњи у ОПЕК плус

МОСКВА - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и министар спољних послова Краљевине Саудијске Арабије Фејсал бин Фархан Ал Сауд разговарали су о наставку сарадње у формату ОПЕК плус, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Састанак је одржан у Москви „на маргинама” шестог министарског састанка стратешког дијалога између Русије и Савјета за сарадњу арапских држава Залива, преноси РИА новости.

-Током разговора размотрена су приоритетна питања прогресивног развоја традиционално пријатељских руско-саудијских односа са акцентом на практичну имплементацију раније постигнутих договора на највишем нивоу, укључујући даље изграђивање обострано корисне трговинско-економске сарадње, као и ширење културних и хуманитарних веза. Посебна пажња је посвећена наставку конструктивне сарадње у формату ОПЕК плус - наводи се у саопштењу на сајту руског Министарства спољних послова.

Како је наведено, Лавров и Ал Сауд усагласили су ставове о актуелним међународним и блискоисточним темама.

-Истовремено, подударност или блискост принципијелних приступа Москве и Ријада у корист рјешавања текућих криза на Блиском истоку политичким и дипломатским средствима, узимајући у обзир легитимне интересе свих укључених страна на општеприхваћеном међународном плану, правном основу и у складу са одредбама Повеље УН -наведено је у саопштењу руског Министарства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана