Лавров позвао Гутереша да покрене арбитражни поступак против САД

Танјуг
Лавров позвао Гутереша да покрене арбитражни поступак против САД

ЊУЈОРК - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је генералног секретара УН Антонија Гутереша да покрене арбитражни поступак против Сједињених Америчких Држава, наводи се у данашњем саопштењу на сајту Министарства спољних послова Русије .

Он је током разговора на маргинама 78. Генералне скупштине УН саопштио генералном секретару УН да САД крше своје обавезе, укључујући и одбијање виза руским дипломатама за догађаје у УН, преноси ТАСС.

- Министар је скренуо пажњу генералног секретара на континуирано кршење обавеза Сједињених Држава према Споразуму о седишту УН из 1947. године, укључујући одбијања да издају визе дипломатама из Русије и низа других земаља за учешће у догађајима у УН - саопштило је руско министарство.

Лавров је позвао Гутереша да „спријечи увлачење представника УН у исполитизоване иницијативе о Украјини“, наводи се у саопштењу.

Он је скренуо пажњу генералном секретару УН  на неприхватљивост примјене двоструких стандарда у америчким документима у вези са различитим територијама.

Лавров и Гутереш су детаљно разговарали о реформама УН, како би се свјетска организација прилагодила актуелним дешавањима, наводи се у саопштењу.

Замјеник руског министра спољних послова Сергеј Вершињин рекао је раније новинарима да ће Лавров на састанку са Гутерешом разговарати и о питањима примене Црноморског споразума на извоз руске хране и ђубрива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана