Лавров: Они који покушавају да распарчају Русију доживјеће искуство Наполеона и Хитлера

ГС
Foto: Агенције

МОСКВА - Русију данас покушавају да распарчају, али Русија ће из сукоба изаћи још јача. Они који покушавају да контролишу свијет одлучили су да поново доживе жалосно искуство Наполеона и Хитлера у тежњи да униште Русију, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

"Они који покушавају да контролишу сав међународни дневни ред, они који покушавају да контролишу и свјетске економске везе, и цјелокупну међународну политику, они су одлучили да Русији нанесу стратешки пораз, да поново проживе жалосно искуство Наполеона и Хитлера, отворено декларишући као свој циљ да униште Русију, или да је максимално ослабе, али све јаче и јаче се чују њихови позиви да се наша домовина распарча" рекао је Лавров током полагања цвијећа на меморијалне плоче посвећене Дану дипломата.

Према његовим ријечима, јасно је да ће Русија не само издржати, него да ће изаћи из тог сукоба још јача и још увјеренија у то да је неопходно градити међународне односе на праведној, равноправној основи, у складу с Повељом УН., преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана