Лавров: Око 30 земаља жели у БРИКС

Танјуг
Foto: РИА Новости

МОСКВА - Чињеница да око 30 земаља жели да се придружи БРИКС-у наглашава обећавајућу будућност интеграције са глобалним чланицама, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"С обзиром на то да је више од 20, чак близу 30 земаља заинтересовано за приступање БРИКС-у, видимо веома свијетлу будућност ове интеграције са глобалним чланицама", рекао је Лавров на годишњој конференцији за новинаре посвећеној главним достигнућима Москве у пољу спољне политике током прошле године.

Он је навео да БРИКС, с обзиром на то да је наднационална глобална структура, "сажето изражава битна обиљежја богатства мултиполарног свијета", јавио је ТАСС.

Лавров је нагласио да је одлука на самиту у Јужноафричкој Републици да се прошири број учесника интеграције постала нарочито важан корак ка јачању положаја БРИКС-а.

Шеф руске дипломатије подсјетио је да је Русија преузела предсједавање БРИКС-ом 1. јануара, уз напомену да ће Москва сигурно посветити посебну пажњу на то да се нове придошлице неометано прикључе заједничком раду, што ће омогућити јачање позитивних трендова не само унутар БРИКС-а, већ и на међународном плану, чиме ће се задовољити интереси глобалне већине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана