Лавров: Москва позива на хитан прекид непријатељстава

Срна
Лавров: Москва позива на хитан прекид непријатељстава

МИНСК - Русија позива на хитан прекид непријатељстава у палестинско-израелском сукобу и на преговоре о успостављању палестинске државе, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Русија осуђује терористичке и све друге акције којима се крши међународно хуманитарно право и наноси штета цивилном становништву и позива на хитан прекид непријатељстава и наставак преговора о успостављању независне палестинске државе, што је обећано Палестинцима прије готово 75 година", рекао је Лавров на Конференцији о евроазијској безбједности у Минску.

Лавров је нагласио да су покушаји Вашингтона да монополизује процес рјешавања проблема на Блиском истоку довели до садашње катастрофалне ситуације, јавио је ТАСС.

"С обзиром на деструктивну линију Запада, којом се подрива одрживи развој Евроазије, његову неспремност за поштену конкуренцију и заједнички рад, задатак формирања нове континенталне архитектуре једнаке и недјељиве безбједности је ургентнији него икада", истакао је Лавров.

Лавров је додао да је један од главних циљева тај да Евроазија постане јединствени простор за суочавање са заједничким изазовима у име мира и просперитета свих њених народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана