Лавров: Англосаксонци ризикују конфронтацију у Азији размjештајући НАТО снаге

Tanjug
Foto: Twitter

МОСКВА - Англосаксонци ризикују дугу конфронтацију успостављањем блокова и размјештањем војне инфраструктуре НАТО-а у Азији, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров, преноси ТАСС.

   „Англосаксонски свет чини озбиљне покушаје да се упусти у конфронтацију у годинама које долазе успостављањем блокова сличних АУКУС-у (Аустралија, Велика Британија и САД) и промовишући војну инфраструктуру НАТО-а у Азији“, рекао је руски високи дипломата, обраћајући се на отварању оснивачког састанка Међународног покрета русофила.
  
 „Јер не могу да замислим велике азијске цивилизације које поздрављају, као што је, нажалост, учинила Европска унија, и извршавају планове Вашингтона и његових англосаксонских савезника“, додао је он.

     „Не покушавамо да спречимо било кога да остварује своје легитимне интересе. Али они инсистирају да цео свет треба да буде задужен, рецимо, Северноатлантској алијанси, а Азија је већ територија на којој НАТО контролише све. Сумњам да осећај правде који је својствен руском народу и огромној већини свих глобалних цивилизација не би требало да се чује“, нагласио је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана