Лавина затрпала туристе на Камчатки, двоје нестало

Танјуг
Лавина затрпала туристе на Камчатки, двоје нестало

МОСКВА - Лавина је затрпала групу туриста на полуострву Камчатка, на истоку Русије, а двије особе су нестале, саопштила је данас Главна управа руског Министарства за ванредне ситуације. Спасилачке екипе дошле су на лице мјеста и деветоро људи је спасено из снијегом затрпаног пролаза, преноси Интерфакс.

-Центар за управљање кризним ситуацијама је добио информацију да је регистрована туристичка група од 11 људи, која је водила ски туру на подручју Красноармејског пролаза, затрпана лавином - наводи се у саопштењу министарства.

Инцидент се догодио док је туристичка група шетала гребеном, а снажан налет вјетра одбацио је туристе у пролаз, након чега се на њих спустила лавина, преноси Интерфакс.

Самостална потрага за двојицом несталих није донијела резултате, а туристи су сателитским телефоном контактирали спасиоце и јавили им координате.

Спасиоци су се до подручја инцидента кретали теренским возилима, камионима КАМАЗ, камионима са смјенама и моторним санкама.

Са собом имају сву неопходну опрему за потрагу за особама које је захватила лавина, обавјештавају из Главне управе Министарства за ванредне ситуације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана