Крвави напад у Гетеборгу: Имигрант на улици ножем избо дјевојчицу

ГС
Foto: Илустрација

Имигрант из Сјеверне Африке који је пуштен из затвора послије годину дана ножем је напао десетогодишњу дјевојчицу из Амстердама у шведском граду Гетеборгу.

Он је дјевојчицу убо ножем у врат и стомак узвикујући "Алаху Акбар", а напад се догодио у Брунспаркену, једном од најпрометнијих централних дијелова шведског града. Она је била тамо у посјети породици, рекао је породични пријатељ холандском Телеграфу.

Повреде дјевојчице су "озбиљне, али стабилне", саопштила је полиција. Одвезена је у дјечју болницу у околини. Власти су идентификовале да има 10 година, али је извор Телеграфа рекао да има 9 година. Још једна особа је повријеђена током овог напада, тачније "Жена која је у сродству са дјевојком задобила је повреде ножем на једној руци, али се не наводи да је озбиљно повријеђена, али је колима хитне помоћи одвезена у болницу".

Локални лист Гетеборг-Постен наводи да друга жртва има 65 година. Други медији наводе да је она бака младе дјевојке и да је била једна од чланова породице који су покушали да заштите дијете током напада. Полицијски службеник за штампу рекао је да повреде на рукама старије жене указују да се бака бранила од нападача.

Инцидент се догодио око 12.35 сати, саопштила је полиција. Други представник полиције рекао је да је неколико младих људи који су се налазили на тргу у тренутку напада оборило осумњиченог на земљу. Тада им је у помоћ притекао полицајац који није био на дужности. Полиција је стигла на лице мјеста неколико минута након напада и брзо ухапсила наводног нападача због сумње да је покушао убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана