Кремљ: Већ има жртава, позивамо обје стране да се придржавају споразума о Нагорно-Карабаху

Срна
Foto: РБК.ру

МОСКВА - Русија позива Јерменију и Азербејџан да се придржавају трилатералних споразума о Нагорно-Карабаху, истакао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, након што је Баку покренуо војну операцију у отцијепљеном региону.

”Једина суштинска основа су трилатерални документи од прије двије и три године, које су потписали Русија, Јерменија и Азербејџан, тако да позивамо све да се придржавају одредаба ових докумената и, наравно, узимајући у обзир нове реалности, то значи да је чињеница да је јерменска страна признала територију Азербејџана из 1991. године”, рекао је Песков новинарима.

Портпарол је нагласио да је Кремљ забринут због оштре ескалације напетости у Нагорно Карабаху и почетка борбених дејстава.

Песков је такође рекао да Кремљ жали што у региону Нагорно Карабаха већ има жртава, а обнављање борбених дејстава је озбиљан изазов и претња цивилима.

Портпарол је додао да и даље постоји “прилика” да се постигне политичко и дипломатско рјешење конфликта у Нагорно-Карабаху.

“Главна ствар је убиједити и Јереван и Баку да одустану од употребе силе и сједну за преговарачки сто”, рекао је Песков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана