Кремљ потврдио: Ким Џонг Ун стиже у посjету Русији

Tanjug
Кремљ потврдио: Ким Џонг Ун стиже у посjету Русији

ПЈОНГЈАНГ - Сјевернокорејски лидер Ким Џонг-Ун боравиће у званичној посjети Русији, на позив руског предсjедника Владимира Путина, потврдио је данас Кремљ.

Како се наводи у саопштењу Кремља, Ким ће боравити у званичној посети Русији у наредним данима, пренијеле су РИА Новости. 

Сјевернокорејска новинска агенција КЦНА навела је да ће се Ким и Путин "састати и разговарати", не наводећи детаље, додао је Ројтерс. 

Јужнокорејска телевизија ИТН претходно је пренијела, позивајући се на неименоване високо позициониране изворе у влади, да је КиМ изгледа отпутовао у Русију на разговор са  Путином.

Како је навела,  Ким је највероватније отпутовао  посебним возом ка североисточној граници Северне Кореје, а са Путином ће се вероватно састати у уторак.

Руска новинска агенција Интерфакс јавила је данас да се очекује да Ким посети Далеки исток "у наредним данима". 

Ово путовање, уколико буде потврђено, биц́е Кимова прва посета иностранству за више од четири године и прво од пандемије корона вируса. 

Његово посљедње путовање у иностранство 2019. године такође је било у Владивосток када се састао са Путином први пут након пропасти преговора о нуклеарном разоружању Сјеверне Кореје са бившим предсједником САД Доналдом Трампом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана