Кремљ: Орбан не носи у Вашингтон поруку од Путина

Танјуг
Кремљ: Орбан не носи у Вашингтон поруку од Путина

МОСКВА- Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да руски предсједник Владимир Путин није предао никакву поруку преко мађарског премијера Виктора Орбана предсједнику САД Џозефу Бајдену и другим учесницима самита НАТО-а који ће ове недјеље бити одржан у Вашингтону.

 Песков је на питање да ли је Путин преко Орбана, који је 5. јула посетио Москву, пренио поруку Бајдену и другим учесницима самита НАТО, одговорио одрично, истичући да Орбан, који је претходних дана посетио Кијев и Моксву, а данас Пекинг, одакле је отпутовао у Вашингтон, "предузима озбиљну иницијативу како би упоредио ставове различитих страна, на основу примарних извора". 

"И ми веома цијенимо - и предсједник Путин је дао високу оцену - овим напорима господина Орбана", додао је Песков, а преноси РИА Новости.

Орбан се 5. јула у Москви састао се са Путином, са којим је, између осталог, разговарао о Украјини, а претходно се 2. јула у Кијеву састао са украјинским предсједником Володимиром Зеленским.

Мађарски премијер данас је у Пекингу разговарао са предсједником Кине Си Ђинпингом, а из Пекинга је отпутовао у Вашингтон. 
  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана