Кремљ: Без изгледа за споразум о житу; Балтик ствара одбрамбрену линију

Г.С.
Кремљ: Без изгледа за споразум о житу; Балтик ствара одбрамбрену линију

Рат у Украјини ушао је у 696. дан. Руска војска је више пута напала Никопољски округ у Украјини дроновима и артиљеријом, саопштио је званични Кијев, док је у току дана изведено више од 87 напада.

Претходно је у великом складишту нафте у руском региону Брјанск избио пожар, који је локализован, након што је војска у том подручју оборила украјински дрон. Руски званичник рекао је и да је у четвртак Украјина покушала, али није успјела, да погоди руски нафтни терминал у Балтичком мору дроном.

Кремљ је саопштио да нема изгледа за обнову споразума о црноморском житу и да алтернативни путеви за отпрему украјинског жита носе огромне ризике. Првобитни споразум, који је омогућио сигуран извоз житарица из Украјине преко Црног мора, истекао је прошле године након што је Москва одбила да га обнови, рекавши да су њени захтијеви за извозом сопствене хране и ђубрива игнорисани.

Док трају борбе у Украјини, Естонија, Летонија и Литванија постигле су споразум о стварању "одбрамбене линије" на граници са Русијом, саопштило је естонско Министарство одбране, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана