Кремљ: Бајден мора промијенити став према Русији да би обновио контакте с Путином

Анадолија
Кремљ: Бајден мора промијенити став према Русији да би обновио контакте с Путином

МОСКВА – Власти Руске Федерације поручиле су да амерички предсједник Џо Бајден мора промијенити став Вашингтона према Москви како би обновио контакте са својим руским колегом Владимиром Путином.

-Колапс цјелокупне основе руско-америчких односа догодио се на иницијативу Американаца. Дакле, у најмању руку, шеф САД ће морати да промијени свој став кад-тад и заузме конструктивнији став у вези са билатералним односима, а онда ће сазрети услови за такав састанак - рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу са репортером ТВ канала Русија-1 Павлом Зарубином.

Одговарајући на питање под којим условима би се могли одвијати контакти Путина и Бајдена, Песков је у данас објављеном дијелу интервјуа рекао да то прије свега мора бити уз заједничку жељу, обострану спремност и да морају сазрети одређени услови.

Нагласио је да је Путин у више наврата изразио спремност за било какве контакте, додајући да ће Русија и САД морати да наставе међусобне разговоре на овај или онај начин.

-Односи су на нули или, рекао бих, чак и испод нуле. Али свеједно, пошто и Америка и ми сносимо посебну одговорност за глобалну стабилност и стратешку стабилност, на овај или онај начин мораћемо да наставимо разговор - рекао је Песков.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана