Краснићи и Сељими остају у притвору

Srna
Краснићи и Сељими остају у притвору

ХАГ- Специјализовани суд за ратне злочине на Косову и Метохији наложио је даљи притвор за некадашње лидере терористичке ОВК Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, који су оптужени за ратне злочине, као и за злочине против човјечности.

У одлуци суда наводи се да су судије дошле до закључка да и даље постоји опасност да оптужени могу да ометају поступак, као и извршења нових кривичних дјела против лица која се сматрају противницима ОВК-а, укључујући и свједоке који су већ сведочили или би могли да свједоче у овом предмету.

"Претресни панел је остао при ставу да се та опасност може умањити искључиво примјеном режима надзора комуникација какав постоји у притворском објекту Специјализованих вијећа", поручили су из суда.

Недавно је иста одлука донесена и у случају двојице лидера терористичке ОВК Хашима Тачија и Кадрија Весељија, који су оптужени за иста дјела као и Краснићи и Сељими.

Четворица вођа албанских терориста са Косова и Метохије налазе се у притвору од новембра 2020. године.

Суд је и раније указивао на то да застрашивање свједока у поступку против четворице вођа ОВК-а представља велики проблем, због чега није прихватио ниједан од њихових захтјева за пуштање на привремену слободу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана