Краљу Чарлсу остало двије године живота?

ГС
Краљу Чарлсу остало двије године живота?

Прије нешто мање од два мјесеца, Бакингемска палата потврдила је да је краљу Чарлсу III дијагностикован рак, а сада извори откривају да се краљ бори са раком панкреаса.

Како наводе, њему је остало двије године живота.

Док је краљевска породица скривала детаље о специфичностима Чарлсове болести, укључујући и врсту рака од којег болује, извор листа InTouchWeekly ексклузивно потврђује да је познато да је краљева дијагноза јавна тајна међу краљевским особљем.

"Многи дворјани вјерују да је Чарлсов рак гори него што они то приказују", додаје други инсајдер за поменути портал.

Чак и прије дијагнозе, било је забринутости за његово здравље
Бакингемска палата је 5. фебруара потврдила да је Чарлсу дијагностикован неодређени облик рака. Дијагнозу је добио након бенигне операције увећане простате 26. јануара.

"Трагедија је што Чарлс неће моћи да прати мајчине стопе и остави трајно насљеђе као што је то она урадила", признаје први инсајдер, преноси Б92.

Усред краљеве борбе против рака, његова супруга, краљица Камила, његова сестра, принцеза Ане, и његов најстарији син, принц Вилијам, ускочили су да помогну и присуствују ангажманима које је морао да пропусти.

"Његови помоћници могу рећи да је Чарлс и даље забринут за своје насљеђе", каже други инсајдер, додајући да је глава краљевске породице "склона да се брине" размишљајући о томе да ли је Вилијам, 41, који је сљедећи у реду за трон, спреман да преузме његово мјесто краља.

У међувремену, породица је и даље оптимистична у погледу Чарлсовог стања пред очима јавности.

"Одлично му иде", рекла је Камила (76) током посјете Сјеверној Ирској у четвртак, 21. марта.

"Био је веома разочаран што није могао да дође".

Палата недјељама није давала званичне информације о Чарлсовом здрављу, али је оповргла извјештаје да је преминуо у понедјељак, 18. марта.

"Срећни смо што можемо да потврдимо да Краљ наставља са званичним приватним послом", саопштено је из Бакингемске палате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана