Краљ криптовалута се изјаснио да није крив

Танјуг
Краљ криптовалута се изјаснио да није крив

ЊУЈОРК - Бивши шеф пропале мјењачнице за криптовалуте Еф-Ти-Екс Сем Бенкмен-Фрид изјаснио се данас пред судом у САД да није крив према оптужници за превару корисника и инвеститора.

Он је одбацио наводе да је узео депозите корисника Еф-Ти-Екса и тим новцем финансирао своју другу компанију “Аламеда рисерч”, куповао некретнине и давао политичке донације.

Бенкмен-Фрид је након хапшења пуштен на слободу прошлог мјесеца уз плаћање кауције од 250 милиона долара, преноси Би-Би-Си.

Он се суочава са више од 100 година затвора уколико буде проглашен кривим.

Двојица његових најближих сарадника изјаснили су се да су криви и сарађују са истражиоцима у случају који је потресао читаву индустрију криптовалута.

Бенкмен-Фрид је основао Еф-Ти-Екс 2019. године и постао једна од најпознатијих личности ове индустрије, развио је политичке везе и познанства са познатим личностима, а новчано је помагао компанијама у невољи.

У новембру се догодио талас повлачења средстава из мјењачнице након објављивања извјештаја о њеном сумњивом пословању, због чега је компанија банкротирала, а корисници изгубили милијарде долара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана