Краљ Чарлс захвалио на подршци након дијагнозе рака

Танјуг
Краљ Чарлс захвалио на подршци након дијагнозе рака

ЛОНДОН  - Британски краљ Чарлс изразио je захвалност свима који су му послали поруке подршке након што му је дијагностикован рак, што је његов први јавни коментар откако је Бакингемска палата објавила да ће монарх одложити неке ангажмане како би се подвргао лијечењу.

-Желио бих да изразим најсрдачнију захвалност на бројним порукама подршке и лијепим жељама које сам примио посљедњих дана - рекао је Чарлс у саопштењу.

Палата је у понедјељак саопштила да је Чарлсу (75) дијагностикован облик рака, мање од 18 мјесеци од почетка његове владавине.

-Као што ће сви они који су били погођени раком знати, такве љубазне мисли су највећа утјеха и охрабрење- рекао је Чарлс, преноси Гардијан.

Краљ је рекао да је охрабрујуће чути како је његова дијагноза помогла да се скрене пажња на организације које подржавају обољеле од рака.

-Једнако је охрабрујуће чути како је дијељење моје сопствене дијагнозе помогло да се унаприједи разумијевање јавности и освијетли рад свих оних организација које подржавају обољеле од рака и њихове породице широм Велике Британије и свијета. Моје доживотно дивљење њиховој неуморној бризи и посвећености је још веће након мог личног искуства - поручио је британски краљ.

Чарлс борави на имању Сандрингем у Норфолку током терапије и у међувремену је предао дио јавних дужности принцу Вилијаму, али наставиће са званичном папирологијом.

Вијест о његовој дијагнози стигла је након што је Чарлс провео три ноћи у болници прошлог мјесеца гдје је подвргнут корективној процедури због увећане простате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана