Краљ Чарлс III: Британија ће увијек бити један од најближих савезника Француске

Танјуг
Краљ Чарлс III: Британија ће увијек бити један од најближих савезника Француске

ПАРИЗ - Британски краљ Чарлс III рекао је данас пред француским Сенатом да ће Велика Британија увијек бити један од најближих савезника Француске и један од њених најбољих пријатеља.

Британски краљ током другог дана државне посjете Француској састаће се и са спортским групама у северном предграђу Париза и посетити катедралу Нотр Дам на којој су у току рестаураторски радови. Краљ и краљица Камила ćе се у Сен Денију, северно од Париза, састати са локалним спортским групама јер је Француска тренутно домаћин Свjетског првенства у рагбију.

Сен Дени биће главно место одржавања Олимпијских игара следеćе године.

Краљ Чарлс ће затим посетити париску пијацу цвијећа названу по краљици Елизабети II. Слиједи посета британског краљевског пара заједно са француским предсједником Емануелом Макроном катедрали Нотр Дам која треба поново да буде отворена за посетиоце до краја следеćе године након што је тешко оштећена у пожару 2019. године. Краљ Чарлс и Макрон ће такође присуствовати пријему за британске и француске пословне лидере о финансирању пројеката у вези са климом и биодиверзитетом.

Краљ ће у петак посетити Бордо на југозападу Француске, у којем живи велика британска заједница.

Током првог дана посете, краљ Чарл присуствовао је церемонији код париске Тријумфалне капије и званичној вечери у Версајској палати. Британски краљ је рекао да треба да се оживи пријатељство двије земље

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана