Корупционашки скандал потреса Европски парламент: Суд испоручује "главног играча" белгијским властима

Танјуг
Корупционашки скандал потреса Европски парламент: Суд испоручује "главног играча" белгијским властима

РИМ - Италијански суд у Бреши сложио се данас да преда белгијским властима Марију Долорес Колеони, осумњичену да је умјешана у корупционашки скандал везан за Катар који потреса Европски парламент.

Апелациони суд у Бреши на сјеверу Италије пресудио је да нема основа да се спријечи трансфер Колеони, супруге бившег посланика ЕУ Пјера Антонија Панцерија, за кога бриселски тужиоци вјерују да је један од главних "играча" у наводном корупционашком скандалу, пренио је Ројтерс.
    
Колеони је, заједно са кћерком Силвијом Панцери, била у кућном притвору више од недељу дана у складу са налогом за хапшење који је издало белгијско правосуђе.    
    
За њима се трага због наводног учешћа у криминалној организацији, прању новца и корупцији.    
    
Белгијски тужиоци сумњиче посланицу у Европском парламенту из Грчке Еву Каили и друге да су примали мито од домаћина Светског првенства у Катару у покушају да утичу на креирање политике Европске уније.
    
Анђело де Рисо, адвокат Панцеријеве супруге и кћерке рекао је 13. децембра да су његови клијенти казали судијама да ништа не знају о оптужбама против њих и да нису урадили ништа погрешно.    
    
Катар је јуче поновио да није умјешан у корупционашки скандал у ЕУ.    
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана