Конзервативац оптужио министарку за хомофобију, па избачен из сале

Танјуг
Конзервативац оптужио министарку за хомофобију, па избачен из сале

ЛОНДОН- Члан Конзервативне партије Ендру Боф уклоњен је из сале током говора британске министарке унутрашњих послова Суеле Брејверман након што је оптужио министарку за хомофобију, пише Мирор.

Током свог говора, министарка је критиковала љевичарска увјерења, рекавши да она ремете функционисање јавних институција.

-Високи званичник Конзервативне странке Ендру Боф избачен је током говора Суеле Брејверман на састанку Торијеваца након што је оптужио министарку унутрашњих послова да држи „хомофобичне говоре'' - наводи лондонски лист.

Бофу је посланик у Скупштини Лондона, изабраном представничком тијелу у оквиру администрације Великог Лондона.

Према писању листа, Боф је говор Брејверман назвао хомофобичним, а када су га извели из сале, додао је да владина политика чини да Конзервативна партија изгледа "трансфобична и хомофобична".

Брејверман није ни на који начин реаговала на оно што се дешавало и наставила је свој говор, који је на крају дочекан бурним овацијама, наводи „Мирор“.

Она је критиковала опозициону Лабуристичку партију и рекла да ситуација већ сада није најбоља, а у Влади, полицији, водећим компанијама и другим институцијама, ''под заставом различитости, једнакости и инклузије'', доносе се политике које искривљују првобитне циљеве ових институција.

Министарка је истакла да се јавности износе крајње контрадикторне идеје које се представљају као традиционалне вриједности и да ће се, ако се не изађе на крај са овим ''отровом'', ситуација само погоршати.

Брејверман је навела примјере људи који су били приморани да поднесу оставке након што су критиковани због вјеровања да мушкарац не може бити жена, и да су многи били укорени због употребе „нетачних“ ријечи.

Она је у свом говору такође навела своју посвећеност сузбијању токова илегалних миграната и подршци полицији у одржавању реда и закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана