Компанија повезана са Бајденовим сином умијешана у терористички напад у Москви?

СРНА
Foto: Агенције

МОСКВА- Компанија "Бурисма холдингс" која се доводи у везу са сином америчког предсједника Хантером Бајденом умијешана је у терористичке нападе у Русији, саопштенио је из Истражног комитета Русије.

Истраге о финансирању терористичких активности у Русији и иностранству покренуте су против неколико приватних компанија након терористичког напада на "Крокус сити хол" у близини Москве.

"Раша тудеј" преноси да је истрага услиједила послије притужбе руских посланика и јавних личности. Првобитна жалба је идентификовала Сједињене Државе и њихове савезнике да су наводно организовали низ напада на територији Русије.

На листи осумњичених налази се и украјинска компанија "Бурисма холдингс", повезана са корупционашким скандалом породице Бајден који се одуговлачи годинама.

"До сада су истражитељи утврдили да су средства која теку преко комерцијалних организација, укључујући нафтногасни конгломерат `Бурисма Холдингс`, који послује у Украјини, коришћена посљедњих година за извођење терористичких напада у Русији", рекла је портпарол комитета Светлана Петренко.

Она је навела да су се терористичке активности прошириле и ван граница земље, с циљем елиминације истакнутих политичких и јавних личности, као и наношења економске штете.

Петренкова је додала да су стручњаци комитета радили у сарадњи са другим обавјештајним службама.

"Тренутно се спроводе провјере извора прихода и даљег кретања средстава у износу од неколико милиона америчких долара и испитивања потенцијалне умијешаности конкретних појединаца из редова владиних званичника, људи из грађанских организација и компанија из западних земаља", навела је она.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана