Командоси упали на брод у Оманском заливу

Срна
Foto: Batemansbaypost.com.au

ДУБАИ - Командоси су уз помоћ хеликоптера упали на брод у близини Ормуског мореуза, приказано је на видео-снимку у који је агенција АП имала увид.

Званичник надлежан за безбједност из регије Блиског истока, који је желио да остане анониман, рекао је да је напад извршио Иран и да је догађај повезан са тензијама између Техерана и Запада.

Овај званичник доставио је АП-у снимак на којем се види да се командоси спуштају из хеликоптера на гомилу контејнера на палуби брода.

Британска војна служба за поморску безбједност потврдила је да је извршен напад на брод у Оманском заливу, близу лучког града Фуџаира, али није саопштено више детаља.

АП за сада није у могућности да провјери аутентичност снимка, али изгледа да умијешани хеликоптер припада иранској Револуционарној гарди, која је у прошлости вршила нападе на друге бродове.

Претпоставља се да је ријеч о броду “Аријес”, који плови под заставом Португалије, а превози контејнере у сарадњи са британском компанијом “Зодијак”.

Инцидент се догодио у вријеме појачаних тензија између Ирана и Запада, посебно након наводног израелског напада на ирански Конзулат у Сирији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана