Колумбијац изручен САД након што је киднаповао америчке војнике у Боготи

Танјуг
Колумбијац изручен САД након што је киднаповао америчке војнике у Боготи

БОГОТА - Колумбијац, који је испоручен Сједињеним Америчким Државама, гдје се суочава са оптужбама да је омамио и киднаповао двојицу америчких војника који су били привремено размештени у Боготи, појавио се пред судом на Флориди.

Џеферсон Аранго Кастељанос, познат под надимком Хари Потер, који је у петак изведен пред окружни суд на Флориди, са саучесницама је оптужен да је дрогирао двојицу војника док су гледали утакмицу у пабу у Боготи марта 2020. године, пренио је "Вашингтон тајмс".

Аранго је војницима у пиво сипао анксиолитик ривотрил из групе бензодиазепина, уз помоћ двије жене које су сарађивале са њим.

Камере из паба показују како војник плеше са непознатом женом, а други прича са мушкарцем у пабу око 1.25, у време када су Американци већ били ошамућени.

На сљедећем снимку око 2.27, њих двојица се тетурају док покушавају да изађу из паба, а онда излазе са осумњиченима.

Њих двојица су изгубила свијест, а потом су их опљачкали, узели им кредитне и дебитне картице. Надзорне уличне камере показују да је Аранго узимао новац са банкомата и куповао ствари.

Аранго и саучеснице се терете за завјеру да нападну међународно заштићену особу, киднпаповање, напад и крађу. Уколико буде осуђен, може да добије и доживотну казну затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана