Колико је новца Украјина привукла од почетка рата

Танјуг
Колико је новца Украјина привукла од почетка рата

КИЈЕВ - Од почетка инвазије у пуном обиму, Украјина је већ успела да привуче више од 83 милијарде долара помоћи захваљујући координисаној сарадњи са међународним партнерима саопштила је прес служба Министарства финансија

“Од фебруара 2022. године, захваљујући координисаној сарадњи са међународним партнерима, Министарство финансија Украјине је већ успело да привуче више од 83 милијарде америчких долара.

Највећи донатори су ЕУ, САД, ММФ, Канада, Јапан, Светска банка, Велика Британија”, наводи се у саопштењу. Министарство истиче да Украјина упркос рату у пуном обиму наставља да спроводи реформе и испуњава све обавезе у оквиру сарадње са партнерима.

Реформе су основа економског раста обезбјеђивањем макроекономске стабилности, унапређењем ефикасности управљања и даљим развојем и служе као основа за дугорочну стабилност и опоравак, наводи се у саопштењу, преноси Укринформ.

“Отворени смо за дијалог са нашим партнерима како бисмо даље разговарали о реформским приоритетима и одредили најефикасније циљане мере.

Увјерен сам да Украјина може утрти пут ка одрживом економском развоју и инклузивном раст уз привлачење неопходних финансијских средстава за осигурање потреба својих грађана”, рекао је министар финансија

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана