Ко је Дарко Малић ухапшен због убиства шкаљарца у Бразилу

Г.С.
Ко је Дарко Малић ухапшен због убиства шкаљарца у Бразилу

САО ПАОЛО/БЕОГРАД - Дарко Гејслер (43), Србин из Панчева који је у Бразилу живио под именом Дејан Ковач, убијен је 5. јануара пред супругом и четворогодишњим сином у Сао Паолу, а бразлски медији са његовом ликвидацијом доводе у везу хапшење Хрвата Дарка Малића дан касније, за кога се испоставило да је Бразилац са лажним документима.

Право име Малића заправо је Фабијан Коста Нери.

Коста Нери је 6. јануара ухапшен у Сантосу због трговине дрогом, али подаци са телефона лажног Хрвата могли би да открију да ли је Коста Нери ипак повезан са ликвидацијом Србина 5. јануара, такође у Сантосу.

"У лажној документацији Дарка Малића се наводи и да је она издата 6. фебруара 2019. године, с тим да је 19. јун 2017. године датум уласка у Хрватску", наводе бразилски медији.

Како се наводи, Коста Нери је спавао кад му је полиција упала у стан, а поред лажног идентитета, одузета је 71 визит карта на име Дарко Малић, таблет, два мобилна телефона, вагица за прецизно мјерење и 190 грама хашиша.

"Он је одбио да да лозинку за откључавање свог паметног телефона, али је суд одобрио разбијање повјерљивости електронске опреме која је на вјештачењу. У зависности од откривених података, истрага би могла да крене у новим правцима", наводи се.

Подсјетимо, Геислера је нападач сачекао у близини куће и пуцао му у леђа у тренутку када је отварао капију да са супругом и сином уђе у зграду у којој је, према тврдњама комшија, живио посљедње четири године.

Иначе, за њим је Црна Гора расписала потјерницу 2014. због сумње да је учествовао у убиству Андрије Мрдака, испред капије затвора Спуж у Подгорици. И Мрдак је, као и Геислер убијен пред супругом, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана