Клинтон пријетио запосленима у "Венити феру" да не објављују чланке о Епстajну?

Танјуг
Foto: Мега Ејџенси

ЊУЈОРК - Бивши предсједник САД Бил Клинтон је, наводно, упао у редакцију часописа "Венити фер"(ВФ) и "пријетио" запосленима да не објављују чланке о оптужбама за сексуалну трговину против "његовог доброг пријатеља" Џефрија Епстajна, показују судска документа која су недавно објављена.

Тврдњу о Клинтону, који се помиње у најновијим, синоћ објављеним,  документима везаним за Џефрија Епстajна, поменула је Вирџинија Џуфри у размјени мејлова 2011. са новинарком "Дејли мејла" Шерон Черчер, пренео је "Њујорк пост". 

"Када сам јуче радила нека истраживања о"Венити феру), занима ме шта би они могли да напишу о мени, с обзиром да је Б. Клинтон ушао у ВФ и запријетио им да не пишу чланке о трговини сексом о његовом добром пријатељу Џ.Е," написала је Џуфри у мејлу.

Нејасно је одакле је Џуфри сазнала за наводне претње, а бивши уредник "Венити фера" Грејдон Картер рекао је јуче за "Телеграф" категорички да се то није догодило.

У другом документу који је јуче објављен, Клинтон је поменут као неко ко је "путовао са Џефријем Епстајном и Гилејн Максвел и можда има информације о понашању Гилејн Максвел и Џефрија Епстајна у сексуалној трговини људима".

Портпарол Клинтона позвао се на изјаву из 2019. дату "Њујорк посту", у којој се наводи да бивши председник "не зна ништа о ужасним злочинима" које је Епстajн признао и за које је оптужен и да није разговарао са њим "више од једне деценије".

У истој изјави портпарол је рекао да је Клинтон укупно четири пута путовао Епстajновим авионом 2002. и 2003. године, у вези са радом за Клинтонову фондацију.

Клинтон је само једно на дугој листи имена високог профила, од принца Ендрјуа до покојног научника Стивена Хокинга, која су већ поменута у досијеима објављеним касно у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана