Климов: ЕУ је конгломерат земаља у заласку

Срна
Климов: ЕУ је конгломерат земаља у заласку

МОСКВА - ЕУ је конгломерат земаља у заласку и понавља судбину касног Совјетског Савеза, изјавио је члан руководства странке Јединствена Русија Андреј Климов.

„Моје лично мишљење је да је ЕУ конгломерат земаља у заласку и понавља судбину касног Совјетског Савеза. Можда се промијени након избора у САД, јер је ЕУ сада под великим утицајем Америке“, рекао је Климов на онлајн брифингу који је организовала странка Јединствена Русија.

Он је нагласио да Русија није ту да ослободи ЕУ од хегемоније САД, те да то Европа треба сама да уради, јер америчка хегемонија уништава европску економију.

„Два одсто од БДП-а сваке земље треба да се потроши на наоружавање Америке. Многи у ЕУ и даље активно помажу да се то оствари“, навео је Климов.

Према његовим ријечима, њемачка економија уништена је због недостатка ресурса из Русије, а француска искључиво због русофобије, уз напомену да су економски губици Руске Федерације мањи него код колективне Европе.

Климов је навео и да САД у одређеној мјери зависе од Русије, посебно када се ради о дијеловима за америчке авионе „боинг“.

„Годинама производимо резервне дијелове за америчке жбоингеж. Кад су почели да нам уводе санкције, рекао сам да ако наставе, Амерканци ће морати да лете на метлама, као вјештице, јер немају резервне дијелове. жБоингж је 40 одсто састављен од руских резервних дијелова. Замислите како би они без тога. жБоингж би банкротирао. Ми смо искористили те капацитете, преусмјерили их и сада радимо за наше авионе“, додао је Климов.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана