Климатске промјене: Америка гори на готово 50 степени

Танјуг
Климатске промјене: Америка гори на готово 50 степени

​ФЕНИКС - Западна обала САД припрема се за екстремне вруćине са температурама у пустињским градовима које ће вјероватно достићи до 49 степени целзијуса, а Феникс, у Аризони, ће наставити низ од сто дана са температурама преко 38 степени, рекли су метеоролози.

На југозападу САД у уторак је почела врућина која ће трајати неколико дана, а бескуćници, старији, дјеца и људи са здравственим проблемима су у највеćем ризику повезаним с врућином, саопштила је америчка Национална метеоролошка служба.

Очекује се да највеће врућине прођу до викенда, али ће у међувремену температуре у Калифорнији порасти, чак и на обали Пацифика коју обично расхлади океански повјетарац, рекао је Рич Бан, метеоролог из Центра за предвиђање времена. Он је додао да се високе температуре од преко 38 степени такође очекују у државама Вашингтон и Орегон, преноси Реутерс.

Бан је напоменуо да због високог атмосферског притиска неће бити облака, хладнијих вјетрова, пљускова или грмљавине, који би иначе могли да умање утицај интензивног сунчевог зрачења, преноси "Тањуг".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана