Кларк: Није ми жао убијених Срба

Агенције
Кларк: Није ми жао убијених Срба

Вашингтон - Пензионисани амерички генерал Весли Кларк, који је био командант NATO-а током бомбардовања Савезне Републике Југославије, рекао је да су током бомбардовања коришћене касетне бомбе са осиромашеним уранијумом, као и да би то опет дозволио с циљем "заштите" невиних људи.

Он је то без имало кајања признао у интервјуу за амерички портал "Democracy Now", гдје је говорио о бомбардовању Југославије, о употреби касетних бомби, осиромашеном уранијуму, али и о бомбардовању Радио-телевизије Србије (РТС).

На питање да ли се каје због свих дешавања, Кларк је рекао да жали због тога и да је то морало да се деси, али је додао да не дугује извињење људима који су изгубили животе и да је Слободан Милошевић крив за све. На питање да прокоментарише бомбардовање РТС-а, које је Амнести интернешнал назвао ратним злочином и које су осудиле све свјетске новинске агенције,

Кларк је одговорио да су они упозорили тадашњег предсједника Слободана Милошевића да ће РТС бити мета напада.

Кларк је рекао да је РТС за вријеме рата био командни центар те да је због тога био легитимна мета за бомбардовање које је одобрено од стране америчке администрације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана