Кирби: САД ће учинити оно што морају да се заштите од пријетњи Сјеверне Кореје

Танјуг
Кирби: САД ће учинити оно што морају да се заштите од пријетњи Сјеверне Кореје

ВАШИНГТОН - САД ће учинити оно што морају како би пружиле ''увјеравања'' да могу да заштите себе и своје савезнике, изјавио је портпарол Бијеле куће за националну безбједност Џон Кирби.

Он је то рекао новинарима у Бијелој кући, одговарајући на питање да ли САД вјерују да Пјонгјанг заиста има способност да нападне САД, пренео је Јонхап.

-Учинићемо оно што морамо да бисмо били сигурни да можемо да заштититимо САД... заштитимо наше савезнике и партнере -рекао је Кирби.

Према његовим ријечима, предсједник САД Џозеф Бајден је посветио више пажње региону и заиста напорно радио са колегама у Јапану и Јужној Кореји, посебно на трилатералној сарадњи по питању одбране.

Кирби је, такође, примијетио да Северна Кореја непрестано трага за побољшаним могућностима оружја.

Одговарајући на питање о могућностима Сјеверне Кореје да изведе провокативне потезе који би утицали на предсједничке изборе у САД, Кирби је истакао ''будност Сједињених Америчких Држава''.

- Никакви страни актери, државни или недржавни, не би смјели да се мешају у наш изборни период" -рекао је Кирби.

Према његовим ријечима, САД ће бити опрезне у овом изборном циклусу као што су биле у прошлости, како би урадиле оно што могу да идентификују и осујете било какве покушаје мијешања у изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана