Кинеска војска извела војне вјежбе у Тајванском мореузу и на Тајвану

Танјуг
Кинеска војска извела војне вјежбе у Тајванском мореузу и на Тајвану

ПЕКИНГ - Источна војна команда Кинеске војске организовала је данас војне вјежбе ''Заједнички мач 2024Б'' у Тајванском мореузу и на сјеверним, јужним и источним дијеловима острва Тајван, а у вјежби су учествовале копнене, морнаричке, ваздухопловне трупе и ракетне снаге, саопштио је портпарол Источне војне команде Ли Си.

Он је истакао да вјежбе укључују начине да се одговори на нападе бродовима  и авионима који се приближавају острву из више праваца, као и на нападе заједничких снага, преноси Кинески међународни радио.

-Вјежбе су фокусиране на морско-ваздушну заједничку патролу борбене готовости, блокаду и контролу кључних лука и подручја, ударе на морске и копнене циљеве, те успостављање свеобухватне контроле на бојном пољу, како би се тестирале заједничке реалне борбене способности снага ове команде - рекао је Ли.

Навео је и да су вјежбе ''снажно средство одвраћања сепаратистичких активности'' и додао да су те вјежбе легитимне и неопходне за очување националног суверенитета и националног јединства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана