Кинеска компанија Евергранде ове године продала јахту за око 30 милиона евра

Танјуг
Foto: Caixin Global

ПЕКИНГ- Кинески гигант у сектору некретнина Евергранде продао је ове године луксузну јахту за око 30 милиона евра, чиме је додатно смањен офшор иметак ове компаније.

Очекује се да ће се повјериоци задужене фирме Евергранде сконцентрисати управо на офшор имовину, пошто је план о реструктурализацији дуга озбиљно угрожен због оптужби против ове фирме, преноси Ројтерс.

Како су пренијели свјетски медији, трговина акцијама компаније Евергранде на берзи у Хонгконгу јуче је обустављена, а кинеска компанија и берза нису дали никакво објашњење за тај потез.

Неколико дана раније Евергранде је саопштио да не може да настави са планом реструктурализације дуга, а у сриједу је Блумберг објавио вијест да је оснивач и предсједник компаније Хуи Ка Јан ухапшен и стављен под надзор, преноси Фајненшел тајмс (ФТ).

Би-Би-Си је данас објавио исповјести кинеских грађана који су забринути због кризе у грађевинском сектору, а у чланку је наведен и податак да је други грађевински гигант у Кини, Кантри Гарден, у првих шест мјесеци ове године забиљежио губитак од 6,32 милијарде евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана