Кина увела санкције Библиотеци Роналда Регана

Танјуг
Кина увела санкције Библиотеци Роналда Регана

ПЕКИНГ - Кина је увела санкције Предсjедничкој библиотеци Роналда Регана и осталим америчким и азијским организацијама-подружницама као освету због недавног састанка предсjедавајућег америчког Представничког дома Конгреса Кевина Мекартија и тајванске предсjеднице Цај Инг-вен, пренiо је АП.

Библиотека Роналд Реган у Калифорнији била је мjесто сусрета Мекартија и Цај.

Кина је обећала контрамjере против Тајпеја због односа које има са САД.

-Предузећемо одлучне мjере да казнимо сепаратистичке снаге „тајванске независности“ и њихове акције, као и да одлучно штитимо суверенитет и територијални интегритет наше земље -  саопштило је кинеско Одjељење за питање Тајвана.

-Осим Библиотеци, санкције су уведене и Фондацији Проспект и Савєету азијских либерала и демократа, који су у Азији лоцирани, јер су"били умијешани у промовисање тајванске независности под маском академске и истраживачке размјене - навео је портпарол кинеског Одељења за питање Тајвана Џу Фенглијан.

Кинеско министарство је појаснило да су Институт Хадсон и Библиотека Реган санкционисани јер су "давали платформу и погодности за тајванске сепаратистичке активности".

Такође, санкције су уведене против четири особе из ових институција, а Пекинг је поручио да ће њихова имовина у Кини бити замрзнута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана