Кина: Подршка независности Тајвана је играње ватром

Танјуг
Кина: Подршка независности Тајвана је играње ватром

ПЕКИНГ- Кина је упозорила стране државе да не комуницирају са властима у Тајпеју и да престану да им шаљу сигнале за независност.

„Позивамо их да престану да се играју ватром по питању Тајвана", изјавио је данас на конференцији за новинаре портпарол кинеске Канцеларије за послове Тајвана Ма Сјаогуанг, преноси АП.

Он је додао да је Кина и у овој години посвеćена чувању суверенитета и територијалног интегритета и разбијању завјера усмјерених ка независности Тајвана.

"Злонамјерна подршка независности Тајвана међу антикинеским елементима у неколико страних земаља намјерна је провокација", рекао је Сјаогуанг.

Кина гледа на Тајван као на кинеску територију која треба да стави под своју контролу, и уз употребу силе ако је потребно,преноси АП.

Кина је због низа посјета страних политичара Тајвану посљедњих мјесеци почела да спроводи војне манвре као демонстрацију моћи ,што је подстакло ове недјеље власти у Тајпеју да организују вјежбе са циљем уверавања јавности у способност  супротстављању кинеским пријетњама, наводи америчка агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана