Кина: Након олујних киша настрадало 15 особа, четири се воде као нестале

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПЕКИНГ- Најмање 15 особа је настрадало, а четири се воде као нестале након олујних киша на југозападу Кине, док је на хиљаде људи евакуисано из својих домова, јавила је данас Синхуа.

Од посљедица обилних киша "настрадало је 15 људи, а нестале још четири особе у Чунгкингу на југозападу Кине", саопштиле су локалне власти, јавила је кинеска агенција, пренео је Ројтерс.

Потврда о жртавама објављена је дан након што су метеоролошке службе упозориле да су могуће непогоде проузроковане кишама које су захватиле велики дио централних и југозападних дијелова земље.

Предсједник Кине Си Ђинпинг наредио је да "власти на свим нивоима дају приоритет осигуравању безбједности људи и имовине", јавио је Чајна њуз.

Си је нагласио да виши званичници на свим нивоима треба да преузму вођство у борби против поплава, ставе безбједност људи и имовине на прво место и теже минимизирању губитака, пренијела је телевизија Њу Чајна.

Размјере штете су толике да се, како је јавила Синхуа, јуче због кише у Чунгкингу, покрајини у којој живи 31 милион становника, урушио железнички мост.

У сусједној покрајини Сечуан више од 460.000 људи је погођено олујним кишама.

Власти наводе да је око 85.000 људи евакуисано из својих домова због кише, а да се ове седмице очекују велике поплаве у планинским подручјима и могућа клизишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана