Кимова сестра оштро критиковала Бајдена

Срна
Кимова сестра оштро критиковала Бајдена

ТОКИО - Ким Јо Џонг, сјевернокорејски политичар и сестра лидера Кима Џонга Уна, осудила је данас као бесмислицу недавни коментар америчког предсједника Џозефа Бајдена о “крају режима” у Сјеверној Кореји.

- Још једна ствар коју не можемо пропустити нити превидјети је чињеница да је главни извршни званичник непријатељске државе званично и лично употријебио ријечи „крај режимаж пред очима свијета“ - рекла је Ким Јо Џонг, замјеник директора одјељења Централног комитета Радничке партије Кореје.

Она је додала да би се “то могло схватити као бесмислена примједба особе која је у паду и која уопште није способна да преузме одговорност за безбједност и будућност САД, примједба старца без будућности, јер је за њега превише да одслужи преостале двије године свог мандата”, пренио је ТАСС.

На заједничкој конференцији за новинаре са јужнокорејским лидером Јуном Суком Јеолом у Вашингтону раније ове седмице, Бајден је рекао да ће нуклеарни напад Сјеверне Кореје на САД и њихове савезнике и партнере довести до краја владајућег режима у Пјонгјангу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана