Ким посјетио велике фабрике оружја и затражио већу производњу

Анадолија
Ким посјетио велике фабрике оружја и затражио већу производњу

ПЈОНГЈАНГ - Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун посјетио је с водством владајуће странке велике фабрике оружја и затражио већу производњу, објавили су у сриједу државни медији, преноси Анадолу.

Ким је у уторак посјетио главне индустријске објекте и фабрику за производњу медицинских апарата након завршетка четвородневног састанка Централног комитета Радничке странке, јавила је Корејска централна новинска агенција (КЦНА).

Сјевернокорејски лидер је истакао важност производње муниције за ову годину и наоружавање земље како би се правилно организовала и усмјерила модернизација производних линија.

Критичари оптужују Сјеверну Кореју да даје предност производњи оружја „како би подстакла своју агресивну вањску политику науштрб јавног благостања“.

Током четвородневног састанка, водство владајуће странке разматрало је “недостатке” у националној економији као и у правосудном систему земље.

Био је то први састанак од прошломјесечне посјете руског предсједника Владимира Путина, када су двије земље потписале свеобухватни споразум о стратешком партнерству којим се обавезују да ће једна другој пружити војну помоћ “без одлагања” ако било коју од њих нападне трећа земља.

Сјеверна Кореја је у уторак саопштила да је успјешно тестирала “нови тип балистичке ракете” способне да носи бојеву главу тешку 4,9 тона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана