Ким: Односи са Русијом први приоритет за Сjеверну Кореју

Танјуг
Ким: Односи са Русијом први приоритет за Сjеверну Кореју

МОСКВА – Сjевернокорејски лидер Ким Џонг Ун саопштио је данас на састанку са руским предсједником Владимиром Путином да су односи са Русијом први приоритет за Северну Кореју.

-Наше пријатељство има дубоке коријене и сада су први приоритет наше земље односи са Руском Федерацијом - рекао је Ким Џонг Ун на састанку са Путином на космодрому Восточни у Амурској области, преноси агенција РИА Новости.

Ким је изјавио и да Пјонгјанг подржава све одлуке Москве и да жели да даље развија билатералне односе.

-Желимо да даље развијамо односе. Увијек смо подржавали и подржавамо све одлуке предсједника Путина и одлуке руске владе - рекао је сјевернокорејски лидер на састанку са Путином. Сјевернокорејски лидер је такође изразио наду да ће се Русија и Демократска Народна Република Кореја увијек заједно борити против империјализма и за изградњу суверених држава.

Путин је јутрос дочекао сјевернокорејског лидера, који је возом стигао на жељезничку станицу космодрома, у руској Амурској области, после чега је услиједио преглед лансирног комплекса космичког ракетног система Сојуз-2.

Руски предсједник Владимир Путин је изјавио да ће Москва помоћи Сјеверној Кореји у изградњи свемирских сателита, и да су због тога сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун и он данас на космодрому Восточни. Путин је најавио и да ће на састанку разговарати о војно-техничкој сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана