Ким обишао руску фабрику за производњу ратних авиона

Танјуг
Ким обишао руску фабрику за производњу ратних авиона

МОСКВА – Сjевернокорејски лидер Ким Џонг-ун стигао је данас у Комсомољск, на руском Далеком истоку, гдjе је обишао фабрику која производи војне авионе, преноси агенција РИА Новости.

Зелени оклопни воз којим је Ким допутовао у Русију стигао је на перон у 8.50 по локалном времену, а Ким се заједно са руским званичницима упутио у фабрику која производи ратне авионе и другу опрему.

Сjевернокорејски лидер је у пратњи замjеника премијера и шефа руског Министарства индустрије и трговине Дениса Мантурова, обишао фабрике авиона у Комсомољску на Амуру, а такође је посматрао демонстрациони лет ловца Су-35, саопштила је руска влада.

У одеqењу за пројектовање, делегацијама су приказане дигиталне технологије које се користе за кпроизводњу савремених авиона.

Како је саопштио Мантуров, Русија види потенцијал за сарадњу са Сjеверном Корејом у области производње авиона, али и других индустрија.

Ким Џонг-ун је допутовао у Русију у уторак. Ово је његова прва посjета тој земљи од 2019. године.

Сjевернокорејски лидер је у сриједу разговарао са руским предсједником Владимиром Путином на космодрому Восточни, а укупно вријеме њиховог састанка, укључујући и заједнички обилазак космодрома, био је отприлике шест сати, наводи агенција РИА Новости.

               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана