Ким: Не желим ни да размишљам о томе да нападнемо Јужну Кореју

Срна
Foto: Танјуг

ПЈОНГЈАНГ - Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун изјавио је да његова земља нема намјеру да нападне Јужну Кореју и да не жели чак ни да размишља о томе.

Он је у говору на Универзитету за државну одбрану рекао да Пјонгјанг није заинтересован ни за уједињење Корејског полуострва.

“Да будем искрен, не желим ни да размишљам о томе да нападнемо Јужну Кореју. Најежим се од саме помисли на то, не желим чак ни да се суочим са тим народом”, нагласио је Ким.

Он је подсјетио да је раније било доста говора о некој врсти “ослобађања југа”, па чак и о насилном уједињењу, али да сада не постоји било каква заинтересованост за тако нешто, јавила је Корејска централна новинска агенција /КЦНА/.

Према његовим ријечима, Пјонгјанг је се званично изјаснио да се креће ка признавању постојања двије одвојене државе на Корејском полуострву.

Међутим, Ким је нагласио да је проблем што други не могу да оставе Сјеверну Кореју на миру, пренио је ТАСС.

“Јужна Кореја биће безбједна све док ми не користимо наше оружане снаге. Толико је једноставно. Међутим, чини се да нико у Сеулу није довољно велики да уради једну једноставну ствар: престаните да нас провоцирате и не хвалите се оружјем”, упозорио је Ким.

Он је додао да “чак ни највећи војни лидер у историји” не би био способан да пронађе начин да се премости јаз између војних потенцијала нуклеарних и ненуклеарних земаља”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана