Ким Џонг Ун затражио повећање производње житарица

Tanjug
Foto: Arhiva

ПЈОНГЈАНГ - Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун затражио је повећану производњу житарица током четвородневног састанка водеће Радничке партије, на којем је главна тема био пољопривредни развој, саопштили су државни медји, усљед нагађања да се та земља сусреће са великом несташицом хране.

  На састанку Радничке партије Кореје, Ким је рекао да је "важно сконцентрисати се на приносе по хектару, на свакој фарми", пренијела је сјевернокорејска агенција КЦНА.
 
   Он је, такође, нагласио да да је потребно да се повећа улога покрајинских, градских и окружних органа и свих фарми у испуњењу дугорочног пољопривредног развоја, наводи Кјодо.

    Ким је означио остваривање пољопривредних циљева првим задатком, међу 12 постављених ове године, што ће, како наводи Пјонгјанг, помоћи у развоју економије.

    Претпоставља се да се снабдевеност храном у Сјеверној Кореји погоршала дјелимично због санкција на ракетни и нуклеарни програм, као и због затварања граница због пандемије ковида.
 

   Из канцеларије председника Јужне Кореје прошлог мјесеца саопштено је да је забиљежено више случајева изгладњивања до смрти у Сјеверној Кореји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана