Ким Џонг Ун тражи проширење употребе борбених снага

Срна
Ким Џонг Ун тражи проширење употребе борбених снага

ПЈОНГЈАНГ- Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун затражио је проширење и ефикаснију употребу борбених снага усљед "погоршане безбједносне ситуације на Корејском полуострву", јавила је данас Корејска централна новинска агенција /КЦНА/.

Шести проширени састанак Осме централне војне комисије Радничке партије Кореје одржан је јуче у сједишту Централног комитета. Састанку је предсједавао Ким Џонг Ун ради разговора о актуелној геополитичкој ситуацији у региону и развоју разних војних планова.

"Лидер је нагласио потребу за проширење ратних капацитета јачом брзином те њихову ефикасну примјену као мјеру за строжу контролу и руковођење све тежом безбједносном ситуацијом на Корејском полуострву", пише КЦНА.

КЦНА истиче да је сјевернокорејски лидер извршио "ревизију планова за офанзивно дјеловање на фронту" и разних војних докумената, док је указао и да се задаци непрестано ажурирају и да се побољшавају борбени капацитети војске.

Сјеверна Кореја је крајем прошле седмице престала да одговара на редовне позиве Јужне Кореје путем међукорејског комуникационог канала, укључујући линије војске и Министарства за уједињење.

"Двије земље одржавају редовне разговоре два пута дневно, ујутру и послије подне, преко војних и линија за везе, али Сјеверна Кореја пети дан не узвраћа позиве", наводи се у саопштењу јужнокорејског Министарства одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана