Ким Џонг-ун примио Лаврова, разговарали више од сат времена

Танјуг
Foto: Russian Foreign Ministry

ПЈОНГЈАНГ- Сјевернокорејски лидер Ким Џонг-ун примио је данас у Пјонгјангу руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Састанак је трајао нешто више од сат времена, а прије тога Лавров је имао разговор са севернокорејском министарком спољних послова Чое Сон-хуи.

Лавров је у сриједу допутовао у дводневну посјету Северној Кореји, мјесец дана након што је Ким Џонг-ун обишао руски Далеки исток и састао се са руским предсједником Владимиром Путином на космодрому Восточни у Амурској области, преноси агенција РИА Новости.

"Послије септембарског састанка руског и сјевернокорејског лидера, односи двије земље су се подигли на квалитативно нови, стратешки ниво, изјавио је данас у Пјонгјангу Лавров на почетку разговора са Чое Сон-хуи.

Сјевернокорејска министарка је примијетила да "чести састанци министара спољних послова двије земље, који помажу у јачању пријатељских веза, служе као доказ да се билатерални односи Сјеверне Кореје и Русије, који имају дугу историју пријатељства, развијају на динамичан, снажан начин".

Она је навела да ће њени разговори са руским колегом "постати важна фаза у смислу имплементације споразума" које су Ким и Путин постигли у септембру, наводи ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана