Ким Џонг Ун оклопним возом стигао у Русију

Агенције
Ким Џонг Ун оклопним возом стигао у Русију

ВЛАДИВОСТОК - Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун стигао је рано јутрос у Русију, а крајња дестинација му је Владивосток гдје ће се у наредним данима састати са руским предсједником Владимиром Путином.

Ким Џонг Ун је рано у уторак стигао у руску граничну станицу Касан. Након што је стигао приватним оклопним возом, у станици у Приморском крају је одржана церемонија добродошлице за њега, а затим је наставио путовање даље до Владивостока.

Његов одлазак у Русију су први примијетили из Јужне Кореје, али су и руски медији касније потврдили његов долазак те су објавили снимак воза са тамнозеленим и сивим вагонима у којима је наводно Ким.

На сликама које су објавили сјевернокорејски медији види се да су са Кимом високи војни званичници Сјеверне Кореје. Међу њима су командант Корејске народне армије Ри Пyонг Чол, његов замјеник Пак Јонг Чон и директор сјевернокорејског одјељења за производњу муниције Јо Чун Рyонг.

Јужна Кореја је извијестила да Кимов одлазак у Русију помно прате јер сумњају у преговоре о постизању споразума о оружју између Пјонгјанга и Москве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана