Кијев тврди да су оборили седам руских, Москва да су срушили два украјинска дрона

ГС/Агенције
Кијев тврди да су оборили седам руских, Москва да су срушили два украјинска дрона

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 672. дан. Руска противваздушна одбрана оборила је током ноћи два украјинска дрона изнад Белгородске и Ростовске области, саопштило је Министарство одбране Русије. Русија је током ноћи у неколико таласа лансирала укупно 46 јуришних дронова на Украјину, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге.

Антонов: Слањем војне помоћи Кијеву,САД желе борбу до посљедњег Украјинца

Сједињене Америчке Државе, слањем још једног пакета војне помоћи Кијеву, показују своју посвећеност „борби до посљедњег Украјинца“, али Вашингтон треба да схвати узалудност напора да Русију порази на бојном пољу, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

-Вашингтон шаље крвави новогодишњи поклон Кијеву. Још једном демонстрира своју лојалност концепту рата за борбу до посљедњег Украјинца. Али са малим додатком - све док има довољно новца - рекао је Антонов на свом Телеграм каналу коментаришући последњи корак САД да обезбеде до 250 милиона долара војне помоћи Украјини.

Према мишљењу амбасадора, америчка администрација "не може а да не види успјех руских војника".

-Они гурају марионетски режим (у Кијеву) у амбис, осуђујући хиљаде обичних Украјинаца на сигурну смрт. Бесконачним траншама такозваних пакета помоћи, Сједињене Америчке Државе суштински потврђују своју равнодушност према судбини својих штићеника - сматра Антонов додајући да нове испоруке наоружања не могу да промијене ситуацију на терену.

Руски амбасадор је рекао да "ниједан терористички напад украјинских оружаних снага уз употребу западног оружја неће остати без одлучног одговора".

-Сва опрема и муниција НАТО биће спаљена и уништена. Вријеме је да Американци напусте илузорне пројекте са циљем наношења стратешког пораза Русији - закључио је Антонов према објави коју је руска дипломатска мисија поставила на свом Телеграм каналу.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен објавио је у сриједу посљедњи овогодишњи пакет оружја вриједан 250 милиона долара за Украјину, укључујући додатне пројектиле за НАСАМС мобилне противваздушне ракетне системе и вишецјевне ракетне бацаче ХИМАРС, преносиве ПВО системе Стингер и компоненте за друге системе противваздушне одбране, артиљеријске метке од 155 и 105 мм и другу војну опрему.

МО Русије: ПВО уништио два дрона изнад Крима

Руска противваздушна одбрана уништила је два украјинска дрона изнад Крима, саопштило је руско Министарство одбране.

-Током ноћи спријечен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотним летјелицама типа авиона на објекте на територији Руске Федерације - наводи се у саопштењу.

Министарство истиче да су дежурни системи противваздушне одбране уништили двије украјинске беспилотне летјелице изнад територије Републике Крим.

Раније је гувернер Севастопоља Михаил Развожајев рекао да је противваздушна одбрана уништила један дрон, додајући да није регистрована штета на инфраструктури.

Кијев тврди да је оборио седам руских дронова

Украјинска војска саопштила је данас да су њене снаге противваздушне одбране обориле седам од осам беспилотних летјелица “шахед” које је Русија лансирала током ноћи.

Дронови су оборени у три централна и јужна региона, саопштиле су ваздухопловне снаге Украјине на Телеграму.

Из саопштења није јасно да ли је дрон, који није оборен, стигао до циља, преноси Ројтерс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана