Kијев: Спријечен покушај руских снага да опколе Авдејевку

ГС/Агенције
Foto: Танјуг/АП

Рат у Украјини – 624. дан. Најинтензивније борбе воде се око Бахмута и Клешчејевке. Европска комисија је предложила отварање претприступних преговора са Украјином. Предсједник Володимир Зеленски каже да је то историјски корак и најављује да ће наставити са покушајима контраофанзиве. Нова словачка влада одбацила је нацрт плана о донацији ракета и муниције Украјини.

Украјински дрон касетним бомбама на фабрику путера у Курској области

Роман Старојт, начелник Курског региона у Русији објавио је на свом Телеграм каналу да је у нападу украјинске беспилотне летјелице оштећено подземно складиште прехрамбених производа.

"Дрон Оружаних снага Украјине бацио је три касетне бомбе на фабрику путера у пограничном региону Курске области, а оштећено је и подземно складиште хране", навео је Старојт, преноси Тас.

Како је напоменуо начелник Курска, није било повријеђених а једна од бомби није експлодирала, а позвани су деминери да је униште.

Kијев: Напади руских снага одбијени на више фронтова

Генералштаб Оружаних снага Украјине тврди да су напади руских снага одбијени на више праваца, преноси агенција Униан. 

Како се напомиње у саопштењу, иако руске снаге настављају у намјерама да опколе Авдејевку у Доњецкој области, украјински војници чврсто држе одбрану и наносе значајне губитке непријатељу.

Истиче се да је укрјаинска одбрана одбила нападе код Марјинке, на купјанском (Харовска област) и лиманском правцу (Доњецка област).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана